CBS De Ikker uit Blije heeft de #NoTrashButTreasure Challenge gewonnen!

Het afgelopen jaar hebben kinderen van 19 scholen uit de omgeving van Lauwersoog meegedaan aan onze challenge. Dit was een speciaal programma voor basisschoolleerlingen waarin we ze wilden inspireren en helpen om plastic vervuiling tegen te gaan en een positieve impact te maken in hun eigen omgeving. Ze deden een clean up/schattenjacht rondom de school en in de haven van Lauwersoog, waarbij theorie, creativiteit en gamification centraal stonden.

De kinderen van CBS De Ikker behaalden de meeste punten en hebben daarmee een mooie prijs gewonnen. Niet alleen is de omgeving van hun school lekker opgeruimd, ze mogen met een groep leerlingen en begeleiders een dagje naar het nieuwe @Werelderfgoed Centrum! Het WEC heeft deze prijs ter beschikking gesteld, waarvoor hartelijk dank.

Het programma was onderdeel van de demonstratie van GPBO in de haven van Lauwersoog. Daar hebben we van plastic afval bouwmaterialen gemaakt in de vorm van Waddentegels. Een eindverslag van dit geslaagde project volgt binnenkort!